فهرست مطالب

آموزش و ارزشیابی - پیاپی 7 (پاییز 1388)

نشریه آموزش و ارزشیابی
پیاپی 7 (پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/09/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • دکتر داوود حسینی نسب، دکتر فرهمن فرخی، ژیلا مرسلی صفحات 7-31
    هدف از تحقیق حاضر ارزیابی و تحلیل محتوای کتب درسی زبان انگلیسی دوره راهنمایی تحصیلی بر اساس فرمول خوانایی Fog و نظرخواهی از دبیران مجرب بود. روش این تحقیق توصیفی و از نوع ارزشیابی و تحلیل محتوا می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل دو بخش بود: بخش اول،کتب درسی زبان انگلیسی دوره راهنمایی و بخش دوم شامل، 288 نفر از دبیران زبان انگلیسی شاغل در نواحی پنجگانه آموزش وپرورش شهر تبریز بود. هرسه کتاب دوره راهنمایی و 165 نفر از دبیران زبان بعنوان نمونه آماری این تحقیق انتخاب شدند. برای انتخاب نمونه آماری از بین جامعه مورد مطالعه از جدول مورگان استفاده شد. داده ها از طریق پرسشنامه نظرخواهی از دبیران جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در تحلیل داده ها از آزمون های آماری T و F استفاده شد.
    یافته های این تحقیق نشان داد که از نظر دبیران، نقاط قوت و ضعف کتابها در
    بخشهای مختلف به قرار زیر است، نقاط قوت عبارتنداز: جذاب و خوانا بودن تایپ کتابها، توضیح خوب قواعد دستوری، سازماندهی مطالب از آسان به مشکل، وضوح آموزشها و دستورالعمل ها، مطابقت مطالب کتب با سن فراگیران و در دسترس بودن کتابها برای دانش آموزان و دبیران. نقاط ضعف عبارتنداز: عدم جذابیت جلدکتابها، عدم توضیح و تمرین واژگان و تلفظ کلمات، استفاده کم از زبان اصلی، عدم توجه به دانش زمینه ای فراگیران، عدم مطابقت مطالب کتابها با زندگی واقعی و نیازهای دانش آموزان و عدم وجود نوار کاست.
    در ارزیابی کتب درسی زبان انگلیسی بین دیدگاه دبیران از نظرسابقه تدریس، مدرک تحصیلی و جنسیت تفاوت معنادار وجود داشت؛ اما از نظر ناحیه محل خدمت تفاوت معناداری وجود نداشت. برای محاسبه ضریب دشواری درک مطالب از فرمول خوانایی Fog استفاده شد. نتایج حاصله نشان داد که درجه دشواری متون و درک مطالب کتب درسی زبان دوره راهنمایی پائین تر از حد مطلوب می باشند. به عبارت دیگر، متون و درک مطالب خیلی ساده و آسان می باشند. نهایتا، نتایج حاصل از ارزیابی محتوای کتب درسی زبان انگلیسی، پایین بود.
    کلیدواژگان: کتب درسی، زبان انگلیسی، محتوا، نیازها وعلائق
  • دکتر حسینعلی تقی پور، هاجر غفاری صفحات 33-65
    پژوهش حاضر، به بررسی نقش برنامه ی درسی پنهان، در رفتار انضباطی دانش آموزان از دیدگاه مدیران و معلمان مقاطع راهنمایی دخترانه شهرستان خلخال در سال تحصیلی 89-88 می پردازد. هدف پژوهش حاضر، شناسایی آشکارسازی عواملی است که از طریق برنامه ی برنامه درسی پنهان به دانش آموزان منتقل می شود. روش تحقیق، از لحاظ هدف،کاربردی، و ازلحاظ نوع، توصیفی- همبستگی می باشد. در خصوص روائی پرسشنامه ها از نظرات متخصصین استفاده شده و پایایی پرسشنامه از آزمون آلفای کرونباخ به میزان91/0 می باشد. جامعه آماری به تعداد 140 نفرمی باشد و در فرایند پژوهش 120 پرسشنامه معتبر به عنوان نمونه آماری به روش سرشماری مورد بررسی قرارگرفت. پرسشنامه محقق ساخته، برای بررسی تاثیرمولفه های برنامه درسی پنهان، که شامل ساختار فیزیکی مدرسه، جو اجتماعی مدرسه، ساختار سازمانی و روابط موجود در مدرسه، تشویق و تنبیه، فناوری اطلاعات و ارتباطات توسط پاسخگویان تکمیل گردید. نتایج حاصله نشان داد که:1- بین ساختار فیزیکی مدرسه و رفتار انضباطی دانش آموزان رابطه معناداری وجود دارد.
    2- بین جو اجتماعی مدرسه و رفتار انضباطی دانش آموزان در مدرسه رابطه معناداری وجود دارد.
    3- بین روابط موجود در مدرسه و رفتار انضباطی دانش آموزان رابطه معناداری
    وجود دارد.
    4- بین ساختار سازمانی و رفتار انضباطی دانش آموزان رابطه معنا داری وجود
    دارد.
    5- بین مکانیسم های تشویق و تنبیه و رفتار انضباطی دانش آموزان در مدارس رابطه معناداری وجوددارد.
    6- بین میزان کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدارس و یادگیرهای ناشی از برنامه درسی پنهان رابطه معنا داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: برنامه درسی پنهان، انضباط، ساختار سازمانی مدرسه، جو اجتماعی، روابط اجتماعی، ساختار فیزیکی مدرسه، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • سید مصطفی بنی طبا، دکتر بدری شاه طالبی، دکتر فریبا کریمی صفحات 67-98
    این پژوهش با هدف بررسی وضعیت اعتماد درون سازمانی و تعهد شغلی مدیران دبیرستان های شهر اصفهان با استفاده از روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران دبیرستان های دولتی شهر اصفهان، در سال تحصیلی 88-87 به تعداد 138 مدیر و 4130 دبیر بوده که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم تعداد 94 مدیر و تعداد 282 دبیر، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسش نامه تعهد شغلی بلاو شامل 40 گویه و پرسشنامه محقق ساخته اعتماد با 30 گویه بسته پاسخ با مقیاس 5 درجه ای لیکرت بوده است. ضریب پایایی پرسش نامه با استفاده از آلفای کرونباخ با اجرای مطالعه مقدماتی برای تعهد شغلی 89/0 و برای اعتماد 98/0 به دست آمده است. داده های این پژوهش در دو سطح آمار توصیفی شامل مشخصه های آماری فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و در بخش آمار استنباطی آزمون هایt ، آزمون تحلیل واریانس و آزمون شفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج ویژگی های جمعیت شناختی نشان داد که بین مولفه های تعهد شغلی در مدیران بر حسب سن و ناحیه محل خدمت در سطح 0. 01≥ p و بر حسب رشته در سطح 0. 05≥ p تفاوت معناداری وجود دارد. اما بر حسب جنسیت، مدرک تحصیلی و سابقه خدمت تفاوت معناداری در سطح 0. 05≥ p مشاهده نگردید. نتیجه دیگر پژوهش نشان دهنده آن بود که بین اعتماد درون سازمانی در دبیران بر حسب جنسیت، مدرک، سابقه خدمت، سن و ناحیه محل خدمت تفاوت معناداری در سطح 0. 05≥ p وجود ندارد.
    کلیدواژگان: اعتماد، اعتماد درون سازمانی، تعهد، تعهد شغلی، مدیران، دبیران
  • علیرضا اقدمی باهر، سعید نجارپور استادی، دکتر شعله لیوارجانی صفحات 99-119
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه احساس خودکارآمدی و هوش هیجانی با فرسودگی شغلی دربین کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز انجام شده است. روش پژوهش از نوع همبستگی است. به همین منظور 260 نفر از کارکنان، با روش تصادفی طبقه ای انتخاب و آزمونهای فرسودگی شغلی مسلچ و جکسون، احساس خودکارآمدی و هوش هیجانی بار- آن توسط کارکنان پاسخ داده شد. آزمون فرضیه ها نشان داد که بین احساس خودکارآمدی و هوش هیجانی با مولفه احساس موفقیت فردی رابطه وجود دارد (01/0>P) و 6/43 درصد از تغییرات این مولفه ناشی از دو متغیر فوق است. ضرایب رگرسیون در متغیرهای پیش بین به ترتیب برای احساس خودکارآمدی و هوش هیجانی 451/0 و 274/0 به دست آمد (01/0>P). همچنین مشخص شد که بین احساس خودکارآمدی و هوش هیجانی با دو مولفه دیگر فرسودگی شغلی یعنی خستگی هیجانی و مسخ شخصیت رابطه وجود ندارد. از یافته های دیگر پژوهش این بود که بین احساس خودکارآمدی و هوش هیجانی با مولفه احساس موفقیت فردی به ترتیب 63/0 و 569/0 همبستگی وجود دار د (01/0>P). اما بین احساس خودکارآمدی و هوش هیجانی با دو مولفه دیگر فرسودگی شغلی، رابطه معنادار نبود.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، احساس خودکارآمدی، هوش هیجانی، کارکنان
  • دکتر اکبر رضایی، احد خلیل زاده صفحات 121-145
    هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین رابطه بین هوش اجتماعی مدیران با رضایت شغلی معلمان شهرستانهای شمال استان آذربایجان غربی در سال تحصیلی 89-88 بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مدیران و معلمان شهرستان های شمال استان آذربایجان غربی در سال تحصیلی 89-88 تشکیل می دادند که با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد 120 مدیر و 360 معلم به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های هوش اجتماعی ترومسو و رضایت شغلی فیلد و روث استفاده گردید. داده ها با استفاده از روش های آماری همبستگی و رگرسیون چندگانه تحلیل شدند. نتایج نشان داد که: (1) بین هوش اجتماعی مدیران و رضایت شغلی معلمان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. (2) از بین سه مولفه هوش اجتماعی، مولفه مهارت های اجتماعی و پردازش اطلاعات اجتماعی بهترین پیش بین برای رضایت شغلی می باشند.
    کلیدواژگان: هوش اجتماعی، رضایت شغلی، معلمان، مدیران و مهارت های اجتماعی
  • دکتر زهره سعادتمند، محمدهادی بابایی صفحات 147-175
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی «عوامل موثر در بهبود کیفیت ارزشیابی پیشرفت تحصیلی از دیدگاه مدیران و دبیران مرد پایه سوم متوسطه شهر یزد در سال تحصیلی 89-88» انجام گرفت. در این راستا پژوهش حاضر نقش عوامل سازمانی، روانی، فیزیکی و طراحی سوالات آزمون در بهبود کیفیت ارزشیابی پیشرفت تحصیلی را مطالعه نمود. جامعه آماری شامل کلیه مدیران و دبیران مرد پایه سوم متوسطه شهر یزد در سال تحصیلی 89-88 بود،که از این تعداد 22نفر مدیر و150نفردبیر به صورت تصادفی انتخاب گردیدند. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته با 46 سوال بسته پاسخ بود. روایی پرسشنامه به صورت صوری ارزیابی گردید،و اعتبار آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای مدیران و دبیران 93/. برآورد گردید. داده های حاصل از پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد. براساس نتایج حاصله از تحقیق مشخص گردید که آزمودنی ها میزان تاثیر عوامل سازمانی، روانی، فیزیکی، طراحی سوالات آزمون را در بهبود کیفیت ارزشیابی پیشرفت تحصیلی بیش از حد متوسط دانسته اند. نمونه مدیران و دبیران بیشترین میزان تاثیر را به عوامل روانی با میانگین 94/3 و کمترین میزان تاثیر را به عوامل سازمانی با میانگین 60/3 نسبت دادند. در خصوص عوامل طراحی سوالات آزمون برحسب سمت پاسخگویان (مدیر، دبیر) و عوامل فیزیکی برحسب ناحیه (یک و دو) از لحاظ میزان تاثیر این عوامل در بهبود کیفیت ارزشیابی پیشرفت تحصیلی تفاوتها معنا دار بود،و در خصوص سایر عوامل برحسب سمت، ناحیه، تحصیلات و سابقه خدمت تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی پیشرفت تحصیلی، عوامل سازمانی، عوامل روانی، عوامل فیزیکی، عوامل طراحی سوالات آزمون
  • وحیده علیپور، دکتر مریم سیف نراقی، دکتر عزت الله نادری، دکتر علی شریعتمداری صفحات 177-201
    هدف مقاله حاضر بررسی کیفی و کمی (روش ترکیبی) [1] موانع تفکر انتقادی در برنامه درسی آموزش متوسطه از دید متخصصان برنامه درسی با تاکید بر مهارتهای تجزیه وتحلیل،ترکیب، ارزشیابی و قضاوت می باشد. گرایش مورد نظر در پژوهش کیفی نظریه زمینه ای (Ground theory) و روش پژوهش کمی روش تحقیق پیمایشی است. جامعه مورد بررسی در بخش کیفی متخصصان برنامه درسی شاغل در آموزش و پرورش که بر دوره متوسطه اشراف دارند می باشند که از این جامعه با نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع 18 متخصص برنامه درسی به عنوان موردهای مطالعه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه های عمیق بودند. در بخش پژوهش کمی جامعه مورد بررسی کلیه متخصصان برنامه درسی (شامل متخصصان برنامه درسی و دبیران مقطع متوسطه شهر تهران) هستند، حجم نمونه با عنایت به جدول مورگان به ترتیب برای کارشناسان 97 نفر و برای دبیران 375 نفر بر آورد گردید. روش نمونه گیری شیوه تصادفی ساده برای انتخاب کارشناسان و خوشه ای چند مرحله ای برای انتخاب دبیران استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته 24 سوالی بر مبنای طیف پنج گزینه ای لیکرت
    می باشد. جهت تحلیل داده ها از تکنیک های جداول توزیع فراوانی، شاخص های میانگین، انحراف استاندارد و از ازمون های تی، تک نمونه و فریدمن در آزمون فرضیات استفاده شد.
    نتایج پژوهش کمی بیانگر آنند که پرورش تفکر انتقادی در دوره متوسطه با موانعی روبروست که عبارتند از: کم توجهی به مهارت تجزیه و تحلیل، مهارت ترکیب، ارزشیابی، قضاوت و جمع بندی که این کم توجهی در عناصر برنامه درسی
    (هدف، محتوا، روش تدریس و ارزشیابی) دوره متوسطه قابل مشاهده است.
    نتایج پژوهش کیفی: در مرحله کدگذاری باز که در دو سطح صورت گرفت
    (تولید مفاهیم اولیه) 26 مفهوم اولیه کشف و استخراج شدند، در مرحله کدگذاری محوری 7 مقوله (تولید مقوله های اصلی) و در مرحله کدگذاری گزینشی مقوله هسته ای استخراج گردید. با توجه به این که نظریه زمینه ای حول محور مقولات شرایطی،فرآیندی و پیامدی شکل می گیرد مقولات شرایطی شامل سیاست ها و رسالت های نظام آموزشی و شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه و،مقولات فرآیندی شامل معلم،محتوا،اهداف و روش تدریس و مقولات پیامدی شامل تربیت شهروند خوب و تربیت متخصص خوب تعیین و درنهایت تئوری زمینه ای ارائه شد.
    [1] -Mix metod
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، برنامه درسی، پژوهش کمی، پژوهش کیفی، پژوهش ترکیبی
  • عباس مصطفی زاده، خسرو جهان سیر، سیامک اشرفی صفحات 203-220
    هدف این پژوهش بررسی میزان اضطراب عمومی امتحان در دانشجویان ورزشکار و غیرورزشکار دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب می باشد. لذا در این مسیر از «10244» نفر جامعه آماری بر طبق جدول مورگان ، «380» نفر نمونه، به تفکیک ورزشکار و غیرورزشکار بودن و جنسیت، به روش نمونه گیری طبقه ای چندمرحله ای انتخاب شدند و به پرسشنامه اضطراب امتحان پاسخ دادند.
    اطلاعات جمع آوری شده براساس آزمونهای همبستگی، T مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد که اضطراب امتحان در دانشجویان ورزشکار و غیرورزشکار تفاوت معنی داری با هم دارند. این تفاوت در دختران ورزشکار و غیرورزشکار و همچنین در پسران ورزشکار و غیرورزشکار نیز دیده شده، پسران و دختران در اضطراب امتحان نسبت به هم تفاوت معنی داری را نشان می دهند، و میانگین اضطراب امتحان در دختران بیشتر است.
    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، ورزشکار و غیرورزشکار و جنسیت
|
  • Pages 7-31
    The aim of this study was to evaluate and analyze the content of English textbooks taught in Guidance Schools according to the Fog readability formula and from the view point of experienced English teachers. The findings: On the whole, the strong points of the books in different cases were as follows: The typing style of the books, good grammar presentation and practice, the organization of content from simple to difficult, clear instructions, correspondence with the children's age and books availability for most of the teachers and students. The weak points of the books were as follows: lacking attractive lay out, not having good pronunciation and vocabulary explanation, not using enough authentic language, having no attention to the learners background knowledge, not having enough correspondence with the children's real life situations, Lacking the audio cassettes.
    From the view point of the teachers: There was a significant relationship between the evaluation of the books and the teaching experience, the teachersõ degree and the gender of the teachers. But there wasn’t any significant relationship between the evaluation of the books and the teaching location.
    For measuring the readability of the writings, Fog index was used. The results indicated that the readings of the books in all the grade were in low level. That is, they are very simple to read and students need a level higher than these ones. Consequently, all of the books were poor according to the results.
    Keywords: textbooks, English, content, Needs, Interests
  • Pages 33-65
    The present research, studies the role of hidden curriculum in disciplinary behavior of students from the viewpoint of girls guidance school principals and teachers of Khalkhal city during the academic year (1388-1389). The aim of the present research is publicity of detecting factors that are transmitted to students through the program for hidden curriculum to the students. Search method, regarding the object is applied and regarding its type it is descriptive-correlation. In case of validity of questionnaires expert opinions were used and the questionnaire's reliability resulted from Chronbakh α is %91 Statistical universe consists of 140 people and in research process 120 reliable questionnaires were studied as statistical samples using enumeration. Researcher- made questionnaire was completed by answerers to study the effects of hidden curriculum components, which contains school's physical structure, school's social atmosphere, existing organizational structure and relations in the school, encouragements and punishments, and information and communication technology. Results from the research showed that: 1- There is significant relationship between physical structure of school and disciplinary behavior of students.
    2- There is significant relationship between social atmosphere and disciplinary behavior of students in school.
    3- There is significant relationship between the relationships in school and disciplinary behavior of students.
    4- There is significant relationship between organizational structure and disciplinary behavior of students.
    5- There is significant relationship between encouragement and punishment mechanisms and disciplinary behavior of students in schools.
    6- There is significant relationship between the rate of using information and communication technology in schools and learning due to hidden curriculum.
    Keywords: hidden curriculum, discipline, school's organizational structure, social atmosphere, social relationships, school's physical structure, information, communication technologies
  • Pages 67-98
    This study reviews the status of trust within the organizational and job commitment of Isfahan school administrators using descriptive research has been done. Statistical research community, including public school administrators in Isfahan, in the 87-88 school year to 138 the number of director and secretary of the 4130 using stratified random sampling method proportional to size number 94 and number 282 Admin Secretary, as the sample were selected. The data collected included a questionnaire including 40 buoy Blav job commitment and trust questionnaire with 30 closed response buoy five degree Likert scale was. Questionnaire reliability coefficients using Cronbach's alpha for the pilot study performed by career commitment 89 / 0 and for the trust in 1998 / 0 is obtained. Data in this study included descriptive statistics statistical characteristics frequency, percentage, mean and standard deviation and inferential statistics in test t, variance analysis and Scheffe test were analyzed. Results showed that demographic characteristics between the components of career commitment in managers by age and level of service in the area where 0.01 ≥ p and degree level by 0.05 ≥ p there is a significant difference. But in terms of gender, qualification and experience of significant difference in levels was observed 0.05 ≥ p. Other research results indicate that it was between internal trust in teachers by gender, diploma, job experience, age and place of work area in significant difference 0.05 ≥ p there.
    Keywords: Trust, trust within the organization, commitment, job commitment, Principal, Teachers
  • Pages 99-119
    The aim of this research is to study the relation between self-efficiency sense and emotional intelligence with job burnout amount the personnel of Islamic Azad University of Tabriz. The method of research is correlation method and 260 subjects were selected using stratified random sampling and job burnout tests of Maslach and Jackson and Bar-On self-efficiency sense and emotional intelligence tests were answered by subjects. Testing of hypotheses showed that there is a relation between the self-efficiency sense and emotional intelligence with individual success sense component (P
    Keywords: Job Burnout, Self, Efficiency Sense, Emotional Intelligence, Personnel
  • Pages 121-145
    The main purpose of this study investigated the relationship between social intelligence managers with job satisfaction of teachers in districts north of West Azerbaijan province was 89-88 academic year.The study of all the teachers¡ administrators and city north of West Azerbaijan province in the academic year 89-88 comprised using stratified random sampling number of 12 principal and 36 teachers were selected as sample. Data from two questionnaires Tromso social intelligence and job satisfaction Fild and Ruth were used. Data using statistical Correlation and Multiple Regression were analyzed. The results showed that: between social intelligence managers and job satisfaction of teachers and significant direct relationship exists. Between the components of intelligence and social service managers and job satisfaction of teachers has a direct and meaningful relationship. Social Skills and Social Information Processing components are the best prediction of teacher Job Satisfaction.
    Keywords: Teachers, Social intelligence, job satisfaction
  • Pages 147-175
    The present study was performed with the aim of identification (Effective Parameters to Improve the Quality of Educational Progress Evaluation View point Teachers and Managers of Men in Third Grade City Yazd High school in Educational Year 2009-2010).In this direction, this study focused on the role of organizational, mental and physical and the design of test questions parameters in Improve the Quality of Educational Progress Evaluation View point Teachers and Managers of Men in Third Grade City Yazd Highschool in Educational Year 2009-2010 of whom,22 Managers and 150 teachers were randomly selected. Research method was descriptive-surveying and research tool was questionnaire provided by researcher with 46 closed questions. Questionnaire simplicity was apparently evaluated and its validity was estimated to 93% by kronbakh α coefficient for Managers and teachers. Data of research was analyzed by descriptive and perceptive. On the basis of research data, it became clear that the effect of organizational, mental and physical parameters and design of test questions parameters on improving the quality of educational progress evaluation was more than average.Managers and teachers sample referred the most effect to mental parameters with average 3.94 and the lowest effect to organizational agents with average 3.60. The differences were significant about parameters like design of test questions in terms of responders positions(Managers,teacher) and physical parameters in terms of area (one and two) and effect of these factors in improving quality of educational progress evaluation and no significant difference was seen about other parameters in terms of position, area, education and record of service.
    Keywords: educational progress evaluation, organizational parameters, mental parameters, physical parameters, design of test questions parameters
  • Pages 177-201
    The quantitative results indicate that developing critical thinking in high school faces some barriers such as: low attention paid to the skills of analysis, synthesis, ambiguity tolerance, risk taking, and accepting the opponent views and etc.
    Keywords: critical thinking, curriculum, quantitative research, qualitative research, Grounded Theory
  • Pages 203-220
    The present study aims to compare the general and exam stresses rate before examinations in male and female athlete and non-athlete students in Islamic Azad University of Bonab. In order to do so¡ based on the Morgan & Jersey table¡ there were «10240» students as the statistical sample¡ «380» of which were chosen as samples¡ separated based on being male or female¡ or athlete or non-athlete. Samples were chosen through multilevel stratified sampling¡ and were answered to exam stress questionnaire. The result revealed that exam stress is meaningfully different in athlete and non-athlete students. Also there was a difference between male athlete and non-athlete students and female athlete and non-athlete students. There was also a meaningful difference in boys and girls about their exam stress and average exam stress in girls is more than boys.
    Keywords: exam stress, athlete, non, athlete, boys, girls